Het nieuwste model in de Landwind-reeks is de zogenaamde X5. Autoliefhebbers zullen meteen moeten denken aan BMW, want ook dat bedrijf heeft een auto met dezelfde naam. Maar verder dan een zelfde naam gaan de verwijzingen van het Chinese Landwind naar de SUV van BMW niet.

De X5

Origineel is het ontwerp van de X5 nog steeds niet te noemen. Op het eerste oog denk je meteen aan een Mitsubishi Outlander of een Hyundai Sante Fe. Maar dat is niet erg. Immers, veel auto’s lijken op elkaar. En dit keer ziet de auto van Landwind er gewoon heel mooi uit. Ook technisch lijkt het allemaal snor te zitten en bij de tijd. In het motorcompartiment vinden we een drukgevoede 2 liter-benzinemotor van190 pk, die de voorwielen via een manuele zesbak aandrijft. Ook is er een dieselkrachtbron en een achttrapsautomaat. Qua ruimte lijkt het ook met deze auto wel weer goed te zitten. Zelfs met drie kinderen op de achterbank, heb je nog genoeg ruimte kantoorspullen, reservebanden of wat dan ook mee te nemen.

Niet in Nederland

De kans dat we een X5 op de Nederlandse wegen voorbij zien komen is echter klein. De Europese verkoop beperkt zich momenteel tot Rusland, Oekraïne en wat andere voormalige sovjetstaten.

landwind-x5-suv-gz-d-1-458x323

 

 

 

Tags: , , , ,