landwind kopenIn crisistijd is een nieuwe auto misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is er soms geen andere mogelijkheid. Bijvoorbeeld omdat je auto echt zijn beste tijd heeft gehad of omdat de reparatiekosten zo hoog zijn dat het beter is om een nieuwe auto te kopen. Dat hoeft ook niet direct reden tot paniek te zijn, want er zijn talloze manieren om een nieuwe auto te financieren. Zo kan een Landwind ineens veel betaalbaarder blijken dan je vooraf misschien denkt. Het is dan ook altijd de moeite waard om eerst eens wat meer informatie in te winnen, voordat je het idee van een andere auto gelijk afwijst.

Zo is een auto leasen via de werkgever vaak een hele interessante optie. Natuurlijk is dit niet voor iedereen mogelijk, maar als je werkgever dit aanbiedt is het zeker het overwegen waard. Dit is vooral interessant als je voornamelijk voor je werk rijdt. Je moet er dan ook wel rekening mee houden dat het aantal privékilometers dat je met een lease-auto mag rijden beperkt is. Daarnaast is het wel weer een voordeel dat zaken als onderhoud en reparaties bij het leasebedrag inbegrepen zijn. Je weet dus elke maand exact wat je aan je auto kwijt bent.

Wie het geld voor een nieuwe auto niet in één keer op tafel zal leggen, kan altijd nog kiezen voor een lening om de auto te financieren. Een doorlopend krediet of persoonlijke lening zijn hierbij de meest gangbare vormen. Het nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je rente betaalt over het geleende bedrag en de auto zo uiteindelijk wel duurder wordt. Tijdig beginnen met sparen voor een auto is dan ook een meer voordelige manier om je nieuwe auto te betalen. Omdat je hierbij juist rente krijgt over het bedrag dat je spaart, doe je er zo uiteindelijk ook nog eens meer voordeel mee. Voor je hier aan begint is het goed om een aantal spaarrekeningen te vergelijken, zodat je hier het meest rendement uit haalt.

 

Tags: , ,