elektro.jpg.crop_displayDe crisis zorgt ervoor dat kleine en middelgrote bedrijven steeds vaker kiezen om de auto van de zaak te leasen. Bedrijven willen hun financiële middelen vrijhouden voor kernactiviteiten en zo min mogelijk besteden in zaken als auto’s. Groene auto’s zijn populair, door fiscale bijtelling voor modellen met een lage CO2-uitstoot.

Landwind

Landwind vindt een beter milieu heel belangrijk. Die trend van duurzaam met de natuur omgaan heeft China bereikt en dat zie je terug in de productie van wagens. De nieuwe Landwind CV9 is daarom van onder tot boven te recyclen. Daarbij zijn er plannen voor een versie die rijdt op elektriciteit. Momenteel ontwikkelt Landwind van ieder model dat in China wordt geleverd een elektrische of hybride versie.

Meer hybride en elektrisch

Minder dan één op de drie bestelde auto’s rijdt op benzine, terwijl bijna 60% een dieselmotor heeft. Vorig jaar is het aantal hybride-auto’s gestegen tot 7,3% en er rijden in Nederland 2% geleaste elektrische auto’s rondt. Vooral het kleine en middelgroot bedrijf kiest vaker voor hybride motoren.

Verschil tussen uitstoot-metingen baart zorgen

Erik Staat, woordvoerder van LeasePlan Nederland heeft gezegd: ‘Hoewel de leasemarkt over 2012 per saldo een kleine daling zal laten zien, kijken wij met groeiende vloot tevreden terug op het afgelopen jaar. Ook de verdere vergroening van het gehele wagenpark stemt ons positief.’ Staat zegt dat de run op auto’s in de lage bijtellingscategorieën zorgt voor een vermindering van CO2-uitstoot. Wel verschillen de metingen tussen fabrieksnormen en het daadwerkelijke brandstofverbruik steeds vaker. ‘Dat baart zorgen. Om onverwachte kosten te voorkomen ontstaat de vraag naar een normering die gebaseerd is op het daadwerkelijke verbruik van de auto.’

porsche_panamera_hybride02

 

 

Tags: , , , ,