Chinezen zijn goed in klonen van apparaten en die vervolgens veel goedkoper dan de tegenhanger te verkopen. Dat is bij technologische apparatuur zoals telefoons en tablets zo, maar ook bij auto’s. Soms is het ontwerp zó duidelijk dat je goed naar het naambordje moet kijken, voordat je het verschil ziet. Steeds vaker proberen de Chinese autoproducenten eigen producten te verzinnen, maar dat is nog lang niet altijd het geval. Autoblog verzamelde tien auto’s van Chinese makelij die erg op andere modellen lijken. Hieronder de top 5.

Qingdao SOAR Automotive Group Classic Car

Een auto die eruit ziet als een Rolls-Royce. De Phantom V om precies te zijn. Bijna zever meter lang, maar wel hartstikkte chic. Omgerekend kost de kloon ongeveer 30.000 euro.

Qingdao-SOAR-Classic-Car-Rolls-Royce-Phantom-V-replica

Yema F16

De Yema F16 is een poging om de Audi A4 na te maken. Deze auto is nog een concept, maar gaat in productie. Wanneer is nog niet bekend.

yema-f16-wagon-audi

Yema T-series

Yema kan er wat van. De producent heeft ook een Volkswagen Touareg geprobeerd te kruisen met een Touran. Gebaseerd op de wel heel oude Austin Maestro. Deze T-series gaat niet in productie.

Yema-T-Serie-achterkant

BYD T6

Build Your Dreams (BYD) gaf aan een model auto uit te brengen die leek op een voertuig uit Stuttgart. Dat bleek geen Porsche, maar een Cayenne.

byd-t6-cayenne-kloon

Geely GE

Het zijn fans van Roll-Royce, daar in China. Geely maakte een Phantom-achtige auto die alleen voor de rijken en Chinese staatslieden is gemaakt met chauffeur. Er is geen achterbank, maar slechts één stoel.

geely_ge_edit

 

 

Tags: , ,