Stap voor stap handleiding: hoe vervang je de gebarsten achterkant van een iPhone?

Geplaatst op 20-03-2023

Categorie: Electronica

Een gebarsten achterkant van een iPhone kan een vervelende situatie zijn. Naast dat het esthetisch niet mooi is, kan het ook zorgen voor onveilige situaties zoals snijwonden. Gelukkig is het vervangen van een gebarsten achterkant relatief eenvoudig, en kan het met de juiste instructies en tools zelf worden gedaan. In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe je de gebarsten achterkant van je iPhone kunt vervangen.

Stap 1: Zorg dat je de juiste tools hebt

Om te beginnen, is het belangrijk om te beschikken over de juiste tools voor deze reparatie. Het vervangen van de achterkant vereist specifieke schroevendraaiers, een zuignap en een pincet. Je kunt deze tools vinden in verschillende online shops, of je kunt ervoor kiezen om een reparatieset aan te schaffen.

Stap 2: Schakel je iPhone uit

Voordat je begint met het vervangen van de achterkant, is het belangrijk om je iPhone uit te schakelen. Dit kan worden gedaan door de aan/uit-knop ingedrukt te houden en vervolgens te slepen om het apparaat uit te schakelen.

Stap 3: Verwijder de schroeven

Nu je iPhone is uitgeschakeld, kun je de schroeven aan de onderkant van de telefoon verwijderen. Hiervoor heb je de speciale schroevendraaier nodig. Bewaar de schroeven op een veilige plek, zodat je ze niet kwijtraakt.

Stap 4: Verwijder de achterkant

Plaats de zuignap op de achterkant van je iPhone, en trek vervolgens voorzichtig omhoog om de achterkant te verwijderen. Zorg ervoor dat je niet te veel kracht zet, om schade aan de kabels aan de binnenkant te voorkomen.

Stap 5: Verwijder de kabels

Nu de achterkant is verwijderd, zie je verschillende kabels die nog verbonden zijn met de binnenkant van je iPhone. Maak deze kabels los met behulp van een pincet.

Stap 6: Plaats de nieuwe achterkant

Nu is het tijd om de nieuwe achterkant te plaatsen. Zorg ervoor dat je deze goed uitlijnt met de openingen voor de camera en de flitser. Duw de achterkant stevig aan, zodat deze vastklikt.

Stap 7: Bevestig de kabels

Bevestig de kabels weer op de juiste plek, en druk ze stevig aan om ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten.

Stap 8: Plaats de schroeven terug

Tot slot, plaats de schroeven weer terug op de juiste plek. Zorg ervoor dat je ze niet te strak aandraait, om te voorkomen dat de schroeven breken.

In slechts acht eenvoudige stappen heb je nu zelf de gebarsten achterkant van je iPhone vervangen. Mocht je er toch niet uitkomen, of heb je vragen, neem dan contact op met een professional