Uitgelicht – Zelf bier brouwen – Blond bier

Geplaatst op 23-01-2022

Ben jij ook een befaamd bier drinken en zou je het liefst ’s ochtends al willen beginnen met het openen van een goudgele rakker? Natuurlijk doe je dit niet, want je weet de gevolgen. Maar eigenlijk is er niks lekkerder dan een koud bier toch! Wat maakt bier nou zo lekker en hoe doen die brouwers dat? Vandaag gaan het hebben over een Blond bier

Wat is Blond bier?

Een blond bier is een mooi helder tot amber kleur bier met flink wat koolzuur en een alcoholpercentage tussen de 4% en 6%. Er zijn blond bieren die tot 8% gaan, maar dan noem je het een zwaar blond bier. Blond bier is een populaire bierstijl die in alle speciaal bier cafés wel te vinden is. De grootste brouwerijen maken ook voornamelijk blond bier.

Waar komt het vandaan?

Blond bier komt oorspronkelijk uit België. Ze noemen het daarom ook vaak Belgisch blond bier. En is in de serie van belgische bieren de meest lichte variant. Na blond komt namelijk een Dubbel, Tripel en als laatste knaller een Quadrupel.

Kun je zelf een blond bier brouwen?

Ben je echt een blond bier fanaat en zou je kosten willen besparen door zelf een blond bier te gaan brouwen? Zelf bier brouwen is helemaal niet zo moeilijk als dat het klinkt, dus het niet is onmogelijk. Er zijn verschillende aanbieders van blond bier starterspakketten waarmee jij in een uur of 5 zomaar een blond bier kunt brouwen. Na wat geduld hebben kun jij heerlijk genieten van je zelf gebrouwen bier.