DSB550 Legerboot

Geplaatst op 06-05-2022

Categorie: Hobby en vrije tijd

We komen een tijd tegemoet waarbij we een wat aangenamere temperatuur kunnen verwachten. Zo ziet het er naar uit dat we in Mei voor het eerst dit jaar over de 20 graden heen gaan komen. Vooral als het zonnetje daarbij schijnt kan het erg plezierig zijn om in een bootje te gaan varen. Maar welke type boten zijn er eigenlijk?

Er zijn tal verschillende boten, dit artikel zal zich beperken tot de motorboten die we vaak terugzien in de verhuur. Denk hierbij aan sloepen, aluminium badkuipen en rubberboten. Bij rubberboten denken mensen al snel aan een simpel klein rubberbootje. Echter bestaan er ook rubberboten die professioneel ingezet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rubberboten die ingezet worden door de reddingsbrigade op open zee. Ook de politie zet rubberboten in, die met de krachtige motoren erachter enorm snel en behendig zijn. 

Vroeger, tijdens de tweede wereldoorlog, werden er in de oorlog ook rubberboten ingezet om militairen te vervoeren. Boten die hiervoor in Nederland werden ingezet was de DSB550. Deze rubberboot van 550cm (vandaar de naam), was geschikt om 10 militairen in hun volledige uitrusting te verplaatsen van A naar B. Deze rubberboten zijn nog steeds in de omgang, dat laat maar eens zien hoe robuust ze gemaakt zijn!

Nou zijn rubberboten ook enorm geschikt voor de pleziervaart, het feit dat de boten gemaakt zijn van rubberen luchtkamers maakt het voor bestuurders erg rustig varen. Mocht er namelijk ergens tegenaan gevaren worden, zal dit geen gevolgen hebben. Daarnaast kan de DSB550 comfortabel worden ingericht met kussen. Waardoor de boot niet alleen praktisch is, maar ook erg comfortabel. 

Met een capaciteit van 8 personen per boot, kan er ook gekozen worden om met een groep op pad te gaan met meerdere boten. Dit kan een enorm gezellig groepsuitje maken. Klik hier om meer informatie te zien betreft het huren van een DSB550 boten en groepsactiviteiten met de boten. 

Contactgegevens